Sahaflık bir tutkudur
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Genç Atölye ’de dersler başladı. ‘Başka Okumalar Başka Hayatlar’ dersinde öğrencilerle buluşan Yılmaz, “Sahaflık bir delilik, bir tutkudur. Öyle insanlar var ki her gün sahhaflara uğruyor. Sakarya’da da birçok sahaf var” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Genç Atölye’de dersler başladı. Genç Atölye’nin ilk gününde Ercan Yılmaz, ‘Başka Okumalar Başka Hayatlar’ dersinde öğrencilerle buluştu. Atölye’de Ahmet Güner Sayar’ın Sahhaf Raif Yelkenci isimli eseri üzerinden sahhaflar üzerine tahliller yapıldı.
Her gün sahaflara gidenler var
Yılmaz, “Eski kitapların satıldığı yerlere biz sahafçı diyoruz. Kadıköy’de Babil Sahaf diye bir sahafçı bulunmaktadır. Size benim gördüğüm en güzel sahaf diyebilirim.
Sahaflık bir delilik bir tutkudur.
Öyle insanlar var ki her gün sahaflara uğruyor. Kahvehaneye nasıl giderler, çay içerler, sohbet ederler falan aynı o şekilde sahaflara giden birçok insan var. Oralarda zaman geçiriyorlar. Hocam biz nasıl gideriz sahaflara demeyin çünkü Sakarya’da da birçok sahaf var dedi.
Marmara Bölgesi Sakarya Haberleri
